Consells bàsics sobre seguretat per a tota la família

Els pares ocupats poden consultar aquí una sèrie de suggeriments ràpids per fer que els seus fills naveguin de manera segura per Internet.

  1. Parleu amb la vostra família sobre la seguretat en línia. Deixeu clares les vostres regles i les vostres expectatives pel que fa a la tecnologia, així com les conseqüències que podria tenir fer-ne un ús inadequat. I, sobretot, assegureu-vos que se sentin prou còmodes per demanar-vos consell si han de prendre decisions difícils. Això pot fer que els vostres fills se sentin segurs a l'hora de navegar per Internet pel seu compte i sàpiguen que us poden demanar consell si tenen cap pregunta.
  2. Utilitzeu la tecnologia tots junts. És una bona manera de demostrar la seguretat en línia i crea l'oportunitat de tractar temes de seguretat en línia a mesura que sorgeixen.
  3. Parleu de llocs i de serveis en línia. Parleu amb els vostres fills sobre els tipus de llocs que els agrada visitar i sobre què és adequat per a cada membre de la família.
  4. Protegiu les contrasenyes. Ajudeu a la vostra família a obtenir més informació sobre com poden establir contrasenyes segures en línia. Recordeu-los que no han de donar les seves contrasenyes a ningú, excepte a adults de confiança, com ara als pares. Assegureu-vos que s'acostumin a tancar la sessió dels comptes en línia quan utilitzin ordinadors públics a l'escola, en un bar o a la biblioteca
  5. Utilitzeu la configuració de privadesa i els controls per compartir. Hi ha molts llocs per compartir idees, fotos, vídeos, actualitzacions d'estat, etc. Molts d'aquests serveis ofereixen controls i una configuració de privadesa que us ajuden a decidir qui pot veure el vostre contingut abans de publicar-lo. Parleu amb els vostres fills sobre què poden compartir públicament i què no. Ensenyeu-los a mantenir en privat la informació personal de la família o dels amics, i a no identificar les persones pel seu nom en contingut compartit públicament per tal de respectar-ne la privadesa.
  6. Consulteu les restriccions d'edat. Molts serveis en línia, Google inclòs, tenen límits d'edat que restringeixen qui pot utilitzar els seus serveis. Per exemple, heu de complir els requisits d'edat per tenir un compte de Google i alguns productes de Google estan limitats a usuaris majors de 18 anys. Reviseu sempre les condicions d'ús dels llocs web abans de permetre que els vostres fills s'hi registrin per crear-hi un compte i, si teniu regles per a la família sobre quins llocs i serveis poden utilitzar, expliqueu-les clarament als vostres fills.
  7. Ensenyeu als vostres fills a comunicar-se de manera responsable. Apliqueu la norma següent: si no ho diríeu a algú a la cara, no ho envieu per SMS, per correu electrònic o per missatge instantani, ni tampoc ho publiqueu en un comentari a la pàgina d'algú. Expliqueu-los que el que es diu en línia pot afectar altres persones i marqueu unes pautes familiars sobre el tipus de comunicació que es considera adequada.
  8. Parleu amb altres adults. Parleu-ne amb amics, familiars, professors, instructors o terapeutes. Pot ser que altres pares i professionals que treballen amb nens siguin un bon recurs per ajudar-vos a decidir què és adequat per als vostres fills, especialment si es tracta d'un àmbit de la tecnologia que desconeixeu.
  9. Protegiu el vostre ordinador i la vostra identitat. Utilitzeu programari antivirus i actualitzeu-lo amb regularitat, llevat que tingueu un dispositiu Chromebook, que no necessita programari d'aquesta mena. Parleu amb la vostra família sobre els tipus d'informació personal que no haurien de publicar en línia (com ara el número d'identificació personal, el número de telèfon o l'adreça de casa). Expliqueu-los que no s'han d'acceptar fitxers ni s'han d'obrir fitxers adjunts que provinguin de desconeguts.
  10. No abaixeu la guàrdia. Mantenir la seguretat no és un fet puntual. La tecnologia evoluciona i també ho fan les necessitats de la vostra família. Parleu-ne regularment. Torneu a establir regles bàsiques per a la vostra família, superviseu el progrés de cada membre i dediqueu cert temps a parlar-ne de manera periòdica.

Eines de seguretat

Descobriu cinc funcions de seguretat en línia de Google que us ajudaran a fer que els vostres fills naveguin de manera segura per Internet.

Google Play

Feu servir els controls parentals per filtrar les aplicacions segons la classificació del contingut

Podeu fer servir els controls parentals per restringir el contingut que es pot baixar o comprar a Google Play. Això us ajudarà a trobar contingut que us resulti adequat o que sigui apropiat per a la vostra família.

Més informació

Obriu l'aplicació Play Store al dispositiu.

A l'extrem superior esquerre, toqueu la icona de menú.

Toqueu Configuració.

Toqueu Controls parentals.

Activeu Controls parentals.

Creeu un PIN.

Toqueu Aplicacions i jocs.

Seleccioneu el nivell de maduresa.

YouTube

Definiu un filtre per evitar el contingut inadequat

Si us estimeu més no veure contingut per a adults o amb restricció d'edat mentre navegueu per YouTube, aneu a la part inferior de qualsevol pàgina de YouTube i activeu el Mode de seguretat. El Mode de seguretat filtra el contingut potencialment inacceptable de la cerca, dels vídeos relacionats, de les llistes de reproducció, dels programes i de les pel·lícules.

Més informació

Aneu a la part inferior de qualsevol pàgina de YouTube i feu clic al menú desplegable de la secció "Seguretat".

Seleccioneu "Activa" o "Desactiva" per activar o per desactivar el Mode de seguretat.

Per bloquejar aquest paràmetre, inicieu la sessió al vostre compte de Google.

Quan hi hàgiu iniciat la sessió, podreu bloquejar el paràmetre.

Chrome

Controleu què veu la vostra família al web

Si voleu controlar els llocs que la família pot visitar a Internet, podeu utilitzar usuaris supervisats a Google Chrome. Amb aquests usuaris podeu veure les pàgines que l'usuari ha visitat i bloquejar-les si no voleu que hi accedeixi.

Més informació

Per configurar un usuari supervisat al dispositiu Chromebook, a la pantalla d'inici de sessió principal feu clic a "Afegeix un usuari".

A la dreta de la pantalla, seleccioneu "Crea un usuari supervisat".

Feu clic a "Crea un usuari supervisat".

Inicieu la sessió al compte que gestionarà l'usuari supervisat i feu clic a "Següent".

Seleccioneu un nom d'usuari, una contrasenya i una imatge per a l'usuari supervisat. Feu clic a "Següent".

Android

Permetre l'accés només a les aplicacions i als jocs aprovats

Voleu compartir la tauleta sense haver de compartir tot el vostre contingut? En les tauletes amb Android 4.3 i versions posteriors, podeu crear perfils restringits que limiten l'accés que altres usuaris tenen a les funcions i al contingut de la tauleta.

Més informació

Si sou el propietari de la tauleta, toqueu Configuració > Usuaris > Afegeix usuari o perfil.

Toqueu Perfil restringit → Perfil nou i doneu un nom al perfil.

Utilitzeu els interruptors d'Activat/Desactivat i la configuració per gestionar l'accés a les funcions, a les configuracions i a les aplicacions.

Premeu el botó d'encendre per tornar a la pantalla de bloqueig i, a continuació, toqueu la icona del perfil nou.

Quan s'hagi configurat tot, la pantalla d'inici serà buida. Toqueu la icona "Totes les aplicacions" per accedir el perfil nou.

Mostra més eines de seguretat