Protecció de les vostres dades

Google es compromet a mantenir la informació emmagatzemada als seus sistemes informàtics de manera segura. Hem implementat una estratègia de seguretat de diversos nivells en tota l'organització.

Els principis de seguretat i privadesa de Google Analytics resumeixen els passos que duem a terme per ajudar-vos a mantenir les vostres dades protegides.

La nostra política de privadesa

Sabem que dipositeu la vostra confiança a Google i que tenim la responsabilitat de mantenir la vostra privadesa i les vostres dades segures. Com a part d'aquesta responsabilitat, us indiquem quina informació recopilem quan utilitzeu els nostres productes i serveis, per què la recopilem i com la utilitzem per millorar la vostra experiència com a usuari. A la Política i principis de privadesa de Google es descriu com tractem les dades personals dels usuaris quan utilitzen els productes i serveis de Google, inclòs Google Analytics.

Galetes de Google Analytics

Google Analytics utilitza principalment galetes d'origen per fer informes sobre les interaccions dels usuaris al vostre lloc web. Aquestes galetes es fan servir per emmagatzemar dades d'identificació no personal. Els navegadors no comparteixen galetes d'origen entre els diferents dominis.

Per als clients que utilitzin la funció de Google Analytics per als anunciants de la Xarxa de Display, es fa servir una galeta de DoubleClick de tercers per activar funcions, com ara el remàrqueting, en productes com AdWords a la Xarxa de Display de Google. Per obtenir més informació sobre aquesta galeta, consulteu les Preguntes freqüents sobre privadesa i publicitat de Google. Per gestionar la configuració d'aquesta galeta i desactivar aquesta funció, visiteu la pàgina d'Ads Settings.

Els clients que hagin activat el mètode de recopilació analytics.js mitjançant Universal Analytics poden controlar si volen definir una galeta o no. Si el client defineix una galeta, la informació emmagatzemada a la galeta local d'origen es redueix a un identificador aleatori (per exemple, 12345.67890).

Ús d'adreces IP

Tots els ordinadors i dispositius connectats a Internet tenen assignada una adreça IP (protocol d'Internet). Les adreces IP se solen assignar en blocs per països i sovint es fan servir per identificar el país, l'estat o la ciutat des dels quals els ordinadors es connecten a Internet. Com que els llocs web han d'utilitzar les adreces IP perquè Internet funcioni, els propietaris de llocs web tenen accés a les adreces IP dels visitants, independentment de si utilitzen Google Analytics o no. Google Analytics fa servir les adreces IP per proporcionar i garantir la seguretat del servei, i per aportar als propietaris de llocs web informació sobre la procedència dels visitants (funció que també es coneix com a "geolocalització d'IP").

Google Analytics no comparteix amb els seus clients informació sobre l'adreça IP real. A més, amb el mètode conegut com a emmascarament d'IP, els propietaris dels llocs web que utilitzen Google Analytics poden especificar a Google Analytics que només faci servir una part de l'adreça IP, en lloc de l'adreça completa, per a la geolocalització.

Confidencialitat de les dades

Google Analytics protegeix la confidencialitat de les dades de diverses maneres:

Controls de privadesa

Google proporciona els control següents als propietaris de llocs web que utilitzen Google Analytics i als visitants dels llocs web perquè tinguin més opcions per triar la manera en què Google Analytics recopila les dades.

Configuració per compartir dades

La configuració per compartir dades de Google Analytics permet compartir les dades del compte amb altres productes i serveis. Les dades compartides proporcionen informació sobre Google Analytics que es poden fer servir per crear material de formació i funcions de més qualitat. Hi ha diversos tipus de configuració per compartir dades que es poden canviar en qualsevol moment. Si no se selecciona cap opció, les dades del compte s'exclouen de tots els processos automatitzats que no estiguin relacionats específicament amb el funcionament i la millora de Google Analytics o amb la protecció de la seguretat i de la integritat de les dades. Més informació sobre com es canvia la configuració per compartir dades al compte.

Control de les dades per part de l'administrador del compte

Els administradors dels comptes de Google Analytics són els propietaris de les seves dades de Google Analytics

Els usuaris dels comptes poden exportar informes agrupats de Google Analytics en qualsevol moment amb les opcions de descàrrega en format XML, PDF o CSV, o bé amb l'API per a informes centrals de Google Analytics. Les dades exportades es poden utilitzar de manera independent sense Google Analytics o juntament amb Google Analytics i altres aplicacions i serveis.

Els usuaris dels comptes també poden suprimir un perfil del seu compte de Google Analytics en qualsevol moment.

Controls i procediments d'accés dels empleats

Google classifica les dades de Google Analytics com a informació confidencial. Els controls d'accés dels empleats protegeixen les dades dels clients contra accessos no autoritzats. A més, es duen a terme auditories per comprovar que s'apliquin aquests controls.

Seguretat de la informació

En la informàtica basada en web, la seguretat de les dades i de les aplicacions és fonamental. Google destina una quantitat de recursos important a protegir les aplicacions i la gestió de dades per evitar l'accés no autoritzat a les dades.

Les dades s'emmagatzemen en un format codificat optimitzat per al rendiment i en lloc d'emmagatzemar-se en sistemes tradicionals de fitxers o bases de dades. Les dades es dispersen en diversos volums físics i lògics per garantir-ne la redundància i facilitar-hi l'accés, amb la qual cosa s'impedeixen les manipulacions.

Les aplicacions de Google s'executen en un entorn distribuït per a diversos usuaris. En lloc de segregar les dades dels clients en un sol ordinador o en un conjunt d'ordinadors, les dades de tots els clients de Google (consumidors, empreses i fins i tot les mateixes dades de Google) es distribueixen en una infraestructura compartida composta de molts ordinadors homogenis i ubicats als centres de dades de Google.

Seguretat operativa i recuperació en cas de desastre

Per minimitzar la interrupció del servei per errors del maquinari, desastres naturals o altres incidents greus, Google implanta un programa integral de recuperació en cas de desastre en tots els seus centres de dades. Aquest programa inclou diversos components per eliminar punts únics d'error, com ara: