Feu servir el web amb responsabilitat

Gràcies a les converses que mantenim amb els pares, sabem que els preocupa molt l'activitat en línia dels fills adolescents. Ensenyar-los els aspectes bàsics de la ciutadania digital responsable els ajudarà a prendre bones decisions quan no hi sigueu, ja que han de saber com respondre a situacions socials en línia, com informar d'un ús inadequat i on cercar ajuda. Informeu-vos sobre com iniciar aquesta conversa amb els vostres fills.

  • Publiqueu només la informació realment necessària

    Obteniu consells ràpids per parlar amb els vostres fills sobre la reputació en línia.

    Més informació

  • Feu contactes intel·ligents

    Seguiu aquests consells senzills per parlar amb els vostres fills sobre quines relacions en línia són saludables i quines poden ser perjudicials.

    Més informació

  • Sigueu el protagonista i no un espectador

    L'assetjament és perillós dins i fora d'Internet. Ensenyeu als vostres fills adolescents què és acceptable i què no ho és en les comunicacions per Internet.

    Més informació

Eines de seguretat

Descobriu les eines de seguretat de Google dissenyades per ajudar els vostres fills a controlar la seva reputació en línia.

YouTube

Gestioneu els comentaris de YouTube

Si algú fa comentaris que no us agraden sobre els vostres vídeos o canals, podeu bloquejar-lo a YouTube. D'aquesta manera, no podrà fer comentaris sobre el vostre contingut ni enviar-vos missatges privats.

Més informació

Per bloquejar un usuari a YouTube, aneu a la pàgina del seu canal, que ha de tenir un URL semblant a www.youtube.com/user/NOM.

A la pestanya "Quant a", feu clic a la icona de la bandera.

Per últim, feu clic a "Bloqueja l'usuari".

YouTube

Compartiu vídeos només amb el públic adequat

Configureu al vostre gust el públic al qual arribarà el vídeo: podreu fer-lo privat, compartir-lo amb uns quants amics o bé mostrar-lo a tothom. A YouTube, els vídeos són públics de manera predeterminada, però podeu canviar fàcilment aquest paràmetre a la "Configuració de privadesa" quan pengeu el vídeo. Si canvieu d'opinió més endavant, podeu canviar la privadesa d'un vídeo que ja hàgiu penjat.

Més informació

Per canviar la configuració de privadesa, aneu al Gestor de vídeos.

Cerqueu el vídeo que vulgueu canviar i, a continuació, feu clic al botó "Edita".

Aneu al menú desplegable "Configuració de la privadesa".

Seleccioneu "Públic" per compartir-lo amb tothom, "Ocult" per compartir-lo amb els usuaris que tinguin l'enllaç del vídeo o "Privat" per compartir-lo amb usuaris concrets.

Feu clic a "Desa els canvis".

Google+

Prohibiu les etiquetes o els comentaris no desitjats

Si us estimeu més no veure les entrades d'alguna persona a Google+, podeu bloquejar-la. Per fer-ho, aneu al seu perfil i seleccioneu "Bloqueja [nom de la persona] o informa'n". També podeu mantenir ocultes certes publicacions per no veure-les més al vostre tauler d'activitat.

Més informació

Per bloquejar una persona des de l'ordinador, aneu al seu perfil.

Al costat del perfil, feu clic a "Bloqueja/informa de [nom de la persona]".

Confirmeu que voleu bloquejar la persona en qüestió.

Google+

Trieu les novetats que vulgueu veure al tauler d'activitat

Què podeu fer si una persona us afegeix als seus cercles, però no us interessa interaccionar-hi? Si no voleu bloquejar-la, podeu silenciar-la. Si silencieu un usuari, deixareu de rebre notificacions seves o de la seva pàgina.

Més informació

Obriu Google+.

Aneu al perfil o a la pàgina d'una persona

Feu clic a la fletxa situada a sota de la seva foto de perfil i les seves dades.

Seleccioneu "Silencia [persona/pàgina]".

YouTube

Controleu què es diu dels vostres vídeos

Moderar els comentaris d'un canal de YouTube és molt fàcil. Podeu esborrar els comentaris o impedir que es publiquin els comentaris de determinades persones o amb determinades paraules clau fins que no els reviseu.

Més informació

Per moderar els comentaris, feu clic a la fletxa situada a la part superior dreta d'un comentari per veure'n les opcions.

Feu clic a "Suprimeix" per suprimir el comentari de YouTube.

També podeu fer clic a "Prohibeix l'accés al canal" per impedir que l'usuari publiqui comentaris sobre els vídeos i sobre el canal.

A Configuració dels comentaris podeu sotmetre a aprovació tots els comentaris nous abans de publicar-los o bé podeu desactivar els comentaris.

La Configuració dels comentaris us permet filtrar qui pot fer comentaris al vostre canal. També podeu bloquejar els comentaris que continguin determinades paraules.

Mostra més eines de seguretat