Utilitzeu xarxes segures

És recomanable anar amb molta cura quan us connecteu a Internet amb una xarxa que no coneixeu o que no és de la vostra confiança, com ara la xarxa Wi-Fi gratuïta de la cafeteria on soleu anar. El proveïdor de serveis pot supervisar tot el trànsit de la xarxa, la qual cosa pot incloure la vostra informació personal.

No obstant això, si utilitzeu un servei que encripti la connexió al servei web, pot resultar més difícil que algú accedeixi a la vostra activitat. De manera predeterminada, encriptem la connexió de Gmail entre l'ordinador i Google, cosa que evita que altres persones puguin accedir a la vostra activitat de Google. També fem que aquesta protecció, que s'anomena encriptació SSL de tota la sessió, sigui la predeterminada en iniciar la sessió a Google Drive i en molts altres serveis.

Cerqueu senyals que indiquin que esteu connectat al lloc web quan navegueu per Internet.

En primer lloc, observeu la barra d'adreces del navegador per veure si l'URL sembla real. També heu de comprovar que l'adreça web comença per https://, la qual cosa indica que la connexió amb el lloc web està encriptada i que és més segura contra intromissions o manipulacions. Alguns navegadors també inclouen una icona de cadenat a la barra d'adreces al costat de https://, per indicar més clarament que la connexió està encriptada i que, per tant, és més segura.

Quan us connecteu mitjançant una xarxa Wi-Fi pública, qualsevol usuari que sigui a prop pot supervisar la informació que es transmet entre l'ordinador i el punt d'accés Wi-Fi si la connexió no està encriptada. Eviteu fer activitats importants, com ara operacions bancàries o compres, quan us connecteu a xarxes públiques.

Si a casa utilitzeu Wi-Fi, hauríeu de fer servir una contrasenya per protegir l'encaminador. Seguiu les instruccions que us proporcioni el vostre proveïdor de serveis d'Internet o el fabricant de l'encaminador per definir una contrasenya pròpia per a l'encaminador, en comptes d'utilitzar la contrasenya predeterminada, que podrien conèixer els pirates informàtics. Si aquests accedeixen al vostre encaminador, poden canviar-ne la configuració i accedir a la vostra activitat en línia.

Finalment, també heu de protegir la xarxa Wi-Fi domèstica perquè altres persones no la puguin fer servir i així tenir un nivell addicional de seguretat. Per fer-ho, heu de configurar una contrasenya per protegir la xarxa Wi-Fi i, com feu amb la resta de contrasenyes que trieu, heu d'assegurar-vos que tingui una combinació llarga de números, lletres i símbols, per evitar que altres persones puguin endevinar-la fàcilment. Hauríeu de triar la configuració WPA2 en configurar la xarxa per obtenir una protecció més avançada.

Eines de seguretat

Descobriu cinc funcions de seguretat en línia de Google que us ajudaran a fer que els vostres fills naveguin de manera segura per Internet.

Comptes de Google

Augmenteu la seguretat del vostre compte de Google

Per afegir un nivell més de seguretat al compte de Google, activeu la verificació en dos passos. Mitjançant l'activació d'aquesta verificació, Google enviarà un codi d'accés al vostre telèfon mòbil quan algú provi d'iniciar la sessió al vostre compte des d'un ordinador desconegut. Això vol dir que si algú roba o endevina la vostra contrasenya, no podrà iniciar la sessió al vostre compte perquè no té el vostre telèfon. Així podeu protegir-vos amb una dada que coneixeu (la contrasenya) i amb una cosa que us pertany (el telèfon).

Més informació

Accediu a la configuració fent clic al vostre nom o a la imatge de l'extrem dret i, a continuació, feu clic a "Compte".

A la part superior, feu clic a "Seguretat". Al quadre "Contrasenya", feu clic a "Configuració" al costat de "Verificació en dos passos".

Accedireu a una guia pas a pas que us orientarà durant el procés de configuració.

A continuació, tornareu a la configuració de la verificació en dos passos. Reviseu els paràmetres i afegiu números de telèfon alternatius.

Ja heu acabat. La propera vegada que entreu, rebreu un SMS amb un codi de verificació.

Chrome

Navegueu pel web en privat

Podeu utilitzar el mode d'incògnit del navegador Chrome de l'ordinador, la tauleta o el telèfon per navegar per Internet en privat. Amb el mode d'incògnit, les pàgines que visiteu i els fitxers que baixeu no es registren ni a l'historial de navegació ni a l'historial de baixades de Chrome.

Més informació

Feu clic al menú de Chrome a la barra d'eines del navegador → Feu clic a Finestra d'incògnit nova.

S'obrirà una finestra nova amb la icona d'incògnit a l'extrem. Per sortir-ne, només heu de tancar la finestra.

Comptes de Google

El vostre compte de Google, la vostra manera de fer

A la pàgina de configuració del compte, podeu veure els serveis i la informació associats al vostre compte de Google i canviar-ne la configuració de seguretat i de privadesa.

Més informació

Per accedir a la configuració, feu clic al vostre nom o a la vostra imatge a l'extrem dret i, a continuació, feu clic a "Compte".

Comptes de Google

Rebeu una alerta si el vostre nom es mostra al web

L'eina Presència a Internet us pot ajudar a entendre i gestionar què veuen els usuaris quan us cerquen a Google. A més, us ajuda a configurar Alertes de Google per poder controlar si apareix informació vostra en línia i suggereix automàticament termes de cerca que potser us interessarà tenir en compte.

Més informació

Inicieu la sessió al compte de Google i aneu a la secció Presència a Internet.

Feu clic a "Gestiona les alertes de Google" i, a continuació, feu clic al botó vermell per crear una alerta.

Es mostrarà el vostre nom al camp de text. Feu-hi clic per veure més suggeriments d'alertes.

Feu clic a "Afegeix" per afegir una alerta. Feu clic a la icona de llapis per editar una alerta i a la icona de paperera per suprimir-la.

Al quadre desplegable Freqüència, seleccioneu la freqüència de les alertes.

Comptes de Google

Gestió de les dades emmagatzemades al vostre compte de Google

En el Tauler de control de Google es mostra què hi ha emmagatzemat al compte de Google i es proporciona una visió general de l'activitat recent del compte. Des d'una única ubicació, podeu veure fàcilment la vostra informació i l'activitat, i podeu accedir a la configuració de serveis com ara Blogger, Calendar, Documents de Google, Google+ i molts més.

Més informació

Aneu a Tauler de control per veure un resum de les dades associades al vostre compte de Google i administrar la vostra configuració personal.

Des d'aquí podreu veure i gestionar les dades emmagatzemades al vostre compte de Google.

Mostra més eines de seguretat