Comproveu la configuració de Gmail

Si utilitzeu Gmail, podeu seguir aquests passos per assegurar-vos que el vostre compte sigui segur.

Assegureu-vos que el vostre correu electrònic no es reenviï ni es comparteixi, a menys que ho vulgueu

Accediu a la pestanya "Configuració del correu" de Gmail i comproveu les opcions de reenviament i delegació, que permeten que altres persones accedeixin al vostre compte, per assegurar-vos que el correu electrònic es dirigeix correctament.

Si oblideu la contrasenya, necessiteu una manera de tornar a accedir al compte

Google pot enviar-vos un missatge a la vostra adreça electrònica de recuperació si heu de restablir la contrasenya. Per tant, assegureu-vos que l'adreça electrònica de recuperació estigui actualitzada i que hi pugueu accedir. També podeu afegir un número de telèfon al perfil de Gmail per rebre un codi que us permeti restablir la contrasenya mitjançant un missatge de text.

Tenir un número de telèfon mòbil al compte és una de les maneres més fiables i senzilles de mantenir-lo protegit. Per exemple, Google pot utilitzar el número de telèfon per posar a prova les persones que provin d'accedir al vostre compte i us pot enviar un codi de verificació perquè pugueu entrar al compte si mai en perdeu l'accés. El número de telèfon de recuperació proporcionat a Google no es farà servir per inscriure-us en llistes de màrqueting ni tampoc no rebreu més trucades de teleoperadors.

El telèfon mòbil és un mètode d'identificació més segur que l'adreça electrònica de recuperació o que una pregunta de seguretat perquè, a diferència d'aquestes dues opcions, teniu físicament el telèfon mòbil.

Comproveu si hi ha accessos o activitats poc usuals al vostre compte

Reviseu regularment el vostre compte per veure si hi ha accions desconegudes o sospitoses. Feu clic a l'enllaç "Detalls" de la part inferior de cada pàgina per consultar les adreces IP més recents des de les quals s'ha accedit al vostre correu i les ubicacions a què s'associen. Si detecteu activitat sospitosa al compte, canvieu la contrasenya immediatament i tanqueu la sessió del compte. Més informació sobre activitats sospitoses als comptes.

Quan inicieu la sessió a Gmail, comproveu que l'adreça web comenci per https:// (i no només per "http://"). Això indica que la connexió al lloc web està encriptada i que és més difícil que els usuaris malintencionats hi accedeixin i la manipulin. Per obtenir més consells sobre Gmail, consulteu la nostra Llista de comprovació de la seguretat de Gmail.

Informeu d'assetjament per part d'un usuari de Gmail

Si un usuari de Gmail infringeix les polítiques de Gmail, us recomanem que seguiu els passos següents.

Eines de seguretat

Descobriu cinc funcions de seguretat en línia de Google que us ajudaran a fer que els vostres fills naveguin de manera segura per Internet.

Comptes de Google

Augmenteu la seguretat del vostre compte de Google

Per afegir un nivell més de seguretat al compte de Google, activeu la verificació en dos passos. Mitjançant l'activació d'aquesta verificació, Google enviarà un codi d'accés al vostre telèfon mòbil quan algú provi d'iniciar la sessió al vostre compte des d'un ordinador desconegut. Això vol dir que si algú roba o endevina la vostra contrasenya, no podrà iniciar la sessió al vostre compte perquè no té el vostre telèfon. Així podeu protegir-vos amb una dada que coneixeu (la contrasenya) i amb una cosa que us pertany (el telèfon).

Més informació

Accediu a la configuració fent clic al vostre nom o a la imatge de l'extrem dret i, a continuació, feu clic a "Compte".

A la part superior, feu clic a "Seguretat". Al quadre "Contrasenya", feu clic a "Configuració" al costat de "Verificació en dos passos".

Accedireu a una guia pas a pas que us orientarà durant el procés de configuració.

A continuació, tornareu a la configuració de la verificació en dos passos. Reviseu els paràmetres i afegiu números de telèfon alternatius.

Ja heu acabat. La propera vegada que entreu, rebreu un SMS amb un codi de verificació.

Chrome

Navegueu pel web en privat

Podeu utilitzar el mode d'incògnit del navegador Chrome de l'ordinador, la tauleta o el telèfon per navegar per Internet en privat. Amb el mode d'incògnit, les pàgines que visiteu i els fitxers que baixeu no es registren ni a l'historial de navegació ni a l'historial de baixades de Chrome.

Més informació

Feu clic al menú de Chrome a la barra d'eines del navegador → Feu clic a Finestra d'incògnit nova.

S'obrirà una finestra nova amb la icona d'incògnit a l'extrem. Per sortir-ne, només heu de tancar la finestra.

Comptes de Google

El vostre compte de Google, la vostra manera de fer

A la pàgina de configuració del compte, podeu veure els serveis i la informació associats al vostre compte de Google i canviar-ne la configuració de seguretat i de privadesa.

Més informació

Per accedir a la configuració, feu clic al vostre nom o a la vostra imatge a l'extrem dret i, a continuació, feu clic a "Compte".

Comptes de Google

Rebeu una alerta si el vostre nom es mostra al web

L'eina Presència a Internet us pot ajudar a entendre i gestionar què veuen els usuaris quan us cerquen a Google. A més, us ajuda a configurar Alertes de Google per poder controlar si apareix informació vostra en línia i suggereix automàticament termes de cerca que potser us interessarà tenir en compte.

Més informació

Inicieu la sessió al compte de Google i aneu a la secció Presència a Internet.

Feu clic a "Gestiona les alertes de Google" i, a continuació, feu clic al botó vermell per crear una alerta.

Es mostrarà el vostre nom al camp de text. Feu-hi clic per veure més suggeriments d'alertes.

Feu clic a "Afegeix" per afegir una alerta. Feu clic a la icona de llapis per editar una alerta i a la icona de paperera per suprimir-la.

Al quadre desplegable Freqüència, seleccioneu la freqüència de les alertes.

Comptes de Google

Gestió de les dades emmagatzemades al vostre compte de Google

En el Tauler de control de Google es mostra què hi ha emmagatzemat al compte de Google i es proporciona una visió general de l'activitat recent del compte. Des d'una única ubicació, podeu veure fàcilment la vostra informació i l'activitat, i podeu accedir a la configuració de serveis com ara Blogger, Calendar, Documents de Google, Google+ i molts més.

Més informació

Aneu a Tauler de control per veure un resum de les dades associades al vostre compte de Google i administrar la vostra configuració personal.

Des d'aquí podreu veure i gestionar les dades emmagatzemades al vostre compte de Google.

Mostra més eines de seguretat