Manteniu el dispositiu net

Si se us redirigeix a una altra pàgina en accedir a Google o veieu anuncis emergents, barres d'eines no desitjades o resultats de la cerca de Google estranys, és possible que tingueu programari maliciós a l'ordinador. Aquest tipus de programari està dissenyat per controlar l'ordinador i malmetre'l.

Senyals que indiquen que podeu tenir programari maliciós

Si s'ha instal·lat programari maliciós a l'ordinador, és possible que observeu els símptomes següents:

 • Anuncis emergents
 • Barres d'eines no desitjades
 • Anuncis o resultats de la cerca de Google inapropiats
 • Se us redirigeix des d'un lloc que voleu visitar, com ara la vostra pàgina d'inici o Google
 • Veieu un motor de cerca que s'assembla a Google, però té un URL o un logotip desconeguts
 • Els resultats que obteniu provenen d'un motor de cerca incorrecte

Suprimiu el programari maliciós de l'ordinador o navegador

 1. Comproveu si hi ha programes a l'ordinador que no reconegueu i desinstal·leu-los.

Exemples de programes que cal desinstal·lar:

 • BrowserProtect
 • Desk 365
 • Dosearches Browser Protector
 • DProtect
 • eSave Security Control
 • Extended Protection
 • Nation Zoom browser protection
 • New Tabs Uninstall
 • Omiga plus
 • Wysys Control

2. Si utilitzeu Chrome o Firefox, utilitzeu la funció de restabliment del navegador per desfer els canvis i recuperar la configuració predeterminada.

3. Si teniu un altre navegador, utilitzeu el programari antivirus per detectar el programari maliciós i suprimir-lo de l'ordinador.

4. Si els passos anteriors no solucionen el problema, creeu una publicació al Fòrum de Cerca de Google i indiqueu els passos que heu seguit per provar de solucionar el problema.

Eviteu que s'instal·li programari maliciós a l'ordinador en el futur

Consell 1: Manteniu actualitzats el navegador i el sistema operatiu.

La majoria dels sistemes operatius us informen quan hi ha actualitzacions disponibles. No ignoreu aquests missatges. De vegades, les versions antigues del programari poden tenir problemes de seguretat que els pirates informàtics poden utilitzar per accedir a les vostres dades.

El navegador Chrome de Google s'actualitza automàticament a la versió més recent cada vegada que l'inicieu perquè pugueu tenir la protecció de seguretat més actualitzada sense fer cap esforç addicional.

Consell 2: Vigileu on feu clic i el contingut que baixeu.

Sense voler, de vegades podeu fer clic en un enllaç que instal·la programari maliciós a l'ordinador. Per protegir-lo, feu clic només als enllaços de confiança. Si baixeu documents o programes, assegureu-vos que els llocs siguin també de confiança. No obriu tipus de fitxers desconeguts ni baixeu programes que apareguin en finestres emergents al navegador.

Quan baixeu programes, fixeu-vos en la lletra petita i en les caselles de selecció que estiguin activades de manera predeterminada. Heu de tenir clar quins programes esteu instal·lant.

Eines de seguretat

Descobriu cinc funcions de seguretat en línia de Google que us ajudaran a fer que els vostres fills naveguin de manera segura per Internet.

Comptes de Google

Augmenteu la seguretat del vostre compte de Google

Per afegir un nivell més de seguretat al compte de Google, activeu la verificació en dos passos. Mitjançant l'activació d'aquesta verificació, Google enviarà un codi d'accés al vostre telèfon mòbil quan algú provi d'iniciar la sessió al vostre compte des d'un ordinador desconegut. Això vol dir que si algú roba o endevina la vostra contrasenya, no podrà iniciar la sessió al vostre compte perquè no té el vostre telèfon. Així podeu protegir-vos amb una dada que coneixeu (la contrasenya) i amb una cosa que us pertany (el telèfon).

Més informació

Accediu a la configuració fent clic al vostre nom o a la imatge de l'extrem dret i, a continuació, feu clic a "Compte".

A la part superior, feu clic a "Seguretat". Al quadre "Contrasenya", feu clic a "Configuració" al costat de "Verificació en dos passos".

Accedireu a una guia pas a pas que us orientarà durant el procés de configuració.

A continuació, tornareu a la configuració de la verificació en dos passos. Reviseu els paràmetres i afegiu números de telèfon alternatius.

Ja heu acabat. La propera vegada que entreu, rebreu un SMS amb un codi de verificació.

Chrome

Navegueu pel web en privat

Podeu utilitzar el mode d'incògnit del navegador Chrome de l'ordinador, la tauleta o el telèfon per navegar per Internet en privat. Amb el mode d'incògnit, les pàgines que visiteu i els fitxers que baixeu no es registren ni a l'historial de navegació ni a l'historial de baixades de Chrome.

Més informació

Feu clic al menú de Chrome a la barra d'eines del navegador → Feu clic a Finestra d'incògnit nova.

S'obrirà una finestra nova amb la icona d'incògnit a l'extrem. Per sortir-ne, només heu de tancar la finestra.

Comptes de Google

El vostre compte de Google, la vostra manera de fer

A la pàgina de configuració del compte, podeu veure els serveis i la informació associats al vostre compte de Google i canviar-ne la configuració de seguretat i de privadesa.

Més informació

Per accedir a la configuració, feu clic al vostre nom o a la vostra imatge a l'extrem dret i, a continuació, feu clic a "Compte".

Comptes de Google

Rebeu una alerta si el vostre nom es mostra al web

L'eina Presència a Internet us pot ajudar a entendre i gestionar què veuen els usuaris quan us cerquen a Google. A més, us ajuda a configurar Alertes de Google per poder controlar si apareix informació vostra en línia i suggereix automàticament termes de cerca que potser us interessarà tenir en compte.

Més informació

Inicieu la sessió al compte de Google i aneu a la secció Presència a Internet.

Feu clic a "Gestiona les alertes de Google" i, a continuació, feu clic al botó vermell per crear una alerta.

Es mostrarà el vostre nom al camp de text. Feu-hi clic per veure més suggeriments d'alertes.

Feu clic a "Afegeix" per afegir una alerta. Feu clic a la icona de llapis per editar una alerta i a la icona de paperera per suprimir-la.

Al quadre desplegable Freqüència, seleccioneu la freqüència de les alertes.

Comptes de Google

Gestió de les dades emmagatzemades al vostre compte de Google

En el Tauler de control de Google es mostra què hi ha emmagatzemat al compte de Google i es proporciona una visió general de l'activitat recent del compte. Des d'una única ubicació, podeu veure fàcilment la vostra informació i l'activitat, i podeu accedir a la configuració de serveis com ara Blogger, Calendar, Documents de Google, Google+ i molts més.

Més informació

Aneu a Tauler de control per veure un resum de les dades associades al vostre compte de Google i administrar la vostra configuració personal.

Des d'aquí podreu veure i gestionar les dades emmagatzemades al vostre compte de Google.

Mostra més eines de seguretat