La missió de Google és organitzar la informació del món i fer-la útil i accessible de manera universal

La nostra empresa ha aconseguit moltes coses durant la seva existència relativament curta. Des que Google es va fundar l'any 1998, l'empresa ha crescut per proporcionar servei a milions de persones d'arreu del món.

Quan Larry va conèixer Sergey

Els fundadors Larry Page i Sergey Brin es van conèixer a la Universitat de Stanford el 1995. L’any 1996 ja havien creat un motor de cerca (que inicialment van anomenar BackRub) que utilitzava enllaços per determinar la importància de pàgines web individuals.

Google Inc.

Larry i Sergey van trobar el nom "Google" per al motor de cerca fent un joc de paraules amb el terme matemàtic "googol", que fa referència a l’1 seguit de 100 zeros. Google Inc. va nàixer el 1998, quan Andy Bechtolsheim, el cofundador de Sun Microsystems, va estendre un xec per valor de 100.000 dòlars a aquesta entitat, que fins aleshores no existia.

Fora de l’oficina

El primer doodle de Google, creat l'any 1998, estava pensat per informar als visitants de la pàgina d'inici que els encarregats de Google no estaven connectats perquè eren al Festival Burning Man de Nevada. Ara hi ha un equip de "doodlers", i s'han publicat més de 2.000 doodles diferents a pàgines d'inici d'arreu del món.

Anuncis d’autoservei

L’any 2000 vam presentar AdWords, un programa d’autoservei per crear campanyes publicitàries en línia. Les nostres solucions de publicitat (anuncis de display, per a mòbils i de vídeo, com també els anuncis de text que vam presentar fa més d’una dècada) ajuden milers d’empreses a créixer i assolir l’èxit.

Gmail: no és cap broma

L’1 d’abril de 2004, el dia dels innocents als Estats Units, vam llançar Gmail. La nostra idea del correu electrònic incloïa funcions com ara cerca ràpida, grans quantitats d’emmagatzematge i missatges organitzats per converses.

Sortida a la borsa

El 18 d’agost de 2004, Google debutà a Wall Street amb una oferta pública inicial de 19.605.052 accions ordinàries de classe A.

Mapes, mapes, mapes

El 2004, vam adquirir l’empresa de creació de mapes digitals Keyhole i, el 2005, vam llançar Google Maps i Google Earth. Actualment, Google Maps també té informació del trànsit en temps real, indicacions per arribar als llocs amb transport públic i imatges de carrer. A més, Google Earth permet explorar l’oceà i la lluna.

Broadcast Yourself

L'any 2006 vam adquirir YouTube, el lloc per compartir vídeos en línia. Avui dia, es pengen 500 hores de vídeo al lloc cada minut. Els vídeos de gats, el periodisme ciutadà, les candidatures polítiques i els arcs de Sant Martí dobles mai no han tornat a ser el mateix.

Arriba el petit robot verd

Enmig de rumors d’un "Gphone", vam anunciar Android, una plataforma de codi obert per a dispositius mòbils, i la creació d’Open Handset Alliance, l’any 2007.

Un còmic dóna la notícia a tot el món

El món va saber de l’existència de Google Chrome un dia abans d’hora quan un còmic que presentava aquest nou navegador de codi obert va sortir a la llum abans del previst. El vam llançar oficialment el 2 de setembre del 2008.

Conseller delegat i president

Larry Page, conseller delegat original de Google fins al 2001, va tornar a ocupar aquest càrrec l’abril del 2011. Eric Schmidt, el president executiu actual de Google, va ocupar el càrrec durant 10 anys.

Google+

El juny del 2011, vam presentar el projecte Google+ amb l’objectiu de portar al web els matisos i la riquesa de l'activitat de compartir coses a la vida real i de millorar tots els continguts de Google en incloure-hi els usuaris, les seves relacions i els seus interessos.

La història de Google a fons

Informació sobre Google

 • Any de fundació
  1998
 • Fundadors
  Larry Page i Sergey Brin
 • Constitució
  4 de setembre de 1998
 • Oferta pública inicial (NASDAQ)
  19 d’agost de 2004
 • Seu principal
  1600 Amphitheatre Parkway
  Mountain View
  CA 94043