Configuració de la privadesa i control de la informació compartida

Google ofereix molts serveis que us permeten compartir informació, de Gmail a YouTube passant per Google+. Les funcions de control de la informació compartida d’aquests productes us permeten controlar el contingut que compartiu a Internet, incloses les fotos, els blocs personals i la informació del perfil, ja que us ofereix l'oportunitat de compartir aquest contingut amb els usuaris que vulgueu.

Podeu obtenir més informació sobre Google i sobre la privadesa al nostre lloc de Polítiques i principis i al canal de YouTube.

Google+

Vam dissenyar Google+ tenint en compte la privadesa. Una sèrie de funcions diferents us proporcionen transparència i llibertat d’elecció sobre qui pot veure cada tipus d’informació que publiqueu o compartiu. Algunes d'aquestes funcions són els cercles, que us permeten seleccionar exactament qui veu les publicacions; les configuracions de notificacions, que us permeten especificar qui us pot contactar, i les configuracions de visibilitat, que us permeten definir el perfil com a privat. Visiteu el nostre Centre de seguretat de Google+ per obtenir més consells per mantenir la família segura mentre es fan servir les xarxes socials.

YouTube

De vegades, és possible que vulgueu mantenir els vídeos familiars de manera privada o bé compartir-los només amb algunes persones. A YouTube s’ofereix la possibilitat de classificar un vídeo com a privat o de deixar-lo sense classificar en pujar-lo.

Google Talk i el xat de Gmail

En xatejar directament a Gmail o a Google Talk, podeu decidir «no desar la conversa» perquè, a partir d'aquest moment, les converses no s'emmagatzemin al compte de Gmail de cap usuari. Aquesta funció s'aplica a cada usuari de manera individual i es manté a la resta de xats. Això vol dir que, si activeu aquesta opció amb un usuari en concret, es mantindrà amb aquesta persona, encara que tanqueu la finestra de xat i no torneu a xatejar amb aquest usuari en una setmana. No caldrà que torneu a activar aquesta opció cada vegada que xategeu amb la mateixa persona, però haureu de prendre aquesta decisió per a cada persona amb qui xategeu.

Gmail

Vam dissenyar Gmail amb l’objectiu de millorar l’experiència d’ús del correu electrònic, i continuem desenvolupant funcions noves i innovadores per millorar la vostra experiència, cosa que inclou la protecció de la vostra seguretat i de la vostra privadesa. Gmail ofereix diverses eines per ajudar-vos a protegir les vostres dades, com ara la protecció antivirus, els filtres contra el correu brossa, l’accés HTTPS i la verificació en dos passos.

Street View

Difuminem de manera automàtica les cares i les matrícules que es puguin identificar a Street View per protegir la privadesa. A més, oferim eines, a les quals es pot accedir fàcilment, perquè pugueu sol·licitar que es difuminin imatges vostres, de la vostra família, del vostre cotxe o de casa vostra. Obteniu més informació sobre les funcions de privadesa de Street View i sobre com sol·licitar que s’eliminin imatges que incloguin contingut inadequat.

Blogger

A Blogger, el bloc és completament públic de manera predeterminada i el pot llegir qualsevol usuari d'Internet. Si voleu que el vostre bloc sigui privat, podeu limitar els lectors del bloc i convidar només les persones que voleu que el vegin.

Aplicacions per a mòbils i geolocalització

Aplicacions per a mòbils de Google

Google ofereix una sèrie d’aplicacions per a mòbils que podeu baixar al telèfon intel·ligent, i algunes d’aquestes aplicacions (com ara Cerca de Google, Google Maps i Latitude) inclouen funcions de geolocalització. És possible que alguns pares o mares estiguin preocupats perquè els seus fills adolescents comparteixin la seva ubicació amb altres. Es pot ajustar la configuració de privadesa de cada aplicació perquè seleccioneu quina informació voleu compartir.

  • Cerca: en fer servir Cerca de Google per primer cop al telèfon, se us demana si voleu permetre que Cerca de Google utilitzi la vostra informació d’ubicació. A Android, la pàgina de configuració del navegador us permet desactivar completament la ubicació del navegador o esborrar els llocs a què heu donat permís abans per accedir a la ubicació. En altres telèfons (BlackBerry o iPhone, per exemple) la ubicació es pot desactivar a través de les opcions de l’aplicació.
  • Google Maps: fa servir la funció de geolocalització del navegador web per determinar la ubicació. Google Maps accedeix a la ubicació des del navegador i només ho pot fer amb el vostre consentiment explícit. La primera vegada que feu servir la funció La meva ubicació, el navegador us demanarà si esteu d’acord a compartir la ubicació amb Google Maps. Si rebutgeu aquesta opció, la ubicació no es comparteix amb Google Maps i es desactivarà la funció La meva ubicació.
  • Latitude: Google Latitude us permet controlar quanta informació d’ubicació voleu compartir amb uns usuaris determinats. Perquè un altre usuari pugui visualitzar la vostra ubicació, cal que afegiu la persona com a amiga amb una sol·licitud d’ubicació o que accepteu la seva sol·licitud d’ubicació i seleccioneu compartir també la ubicació. Podeu tancar la sessió i desactivar Google Latitude per deixar de compartir la ubicació amb els amics en qualsevol moment al menú de privadesa. Per obtenir més informació sobre com definir la configuració de privadesa a Latitude, mireu aquest vídeo curt.

Dispositius Android

Als dispositius Android, podeu desactivar la geolocalització de totes les aplicacions i de tots els llocs web. Només cal que visiteu el menú «Ubicació i seguretat» o «Serveis d’ubicació» de Configuració. Un cop desactivada, si una aplicació o un lloc web vol accedir a la informació d’ubicació, us demanarà que canvieu la configuració o que treballeu sense aquesta informació.

Aplicacions Android

En baixar una aplicació Android de Google Play, l’aplicació us ha de demanar permís per fer servir la geolocalització. També ha d’especificar el nivell de detall de la informació d’ubicació que demana. Segons quina sigui l’aplicació, aquesta informació es podria utilitzar de diferents maneres, ja sigui per oferir resultats orientatius o per publicat la vostra ubicació al web.

Chrome

Chrome no s'ha dissenyat només per navegar més ràpid, sinó també per permetre que controleu la vostra informació privada i per protegir la informació que compartiu quan navegueu al web. Chrome té diverses funcions que us ajuden a gestionar la privadesa, com ara el mode d’incògnit i les opcions de configuració que us ajuden a gestionar les vostres preferències sobre galetes, imatges, JavaScript i connectors corresponents a cada lloc web.